Vietnam keskittyy robustaan


Vietnam on noussut ällistyttävän nopeasti maailman toiseksi suurimmaksi kahvintuottajaksi. Maan tuotanto perustuu voimakkaaseen ja keskinkertaiseen robustaan, mutta aivan viime vuosina on markkinoille tullut myös melko korkeatasoisia arabica-kahveja. Niissä on usein samantyyppisiä mausteisia ja yrttimäisiä vivahteita kuin sumatralaisissa kahveissa.

Robusta on tehnyt vakuuttavan maihinnousun kiinalaisten omalle kahvisaarelle Hainanille. Halpa työvoima on houkutellut Hainanille joitakin kahvin jättiläisiä, kuten sveitsiläisen Nescafén. Hainanin robusta on kelvollinen pohja esimerkiksi juuri pikakahveille. Kiinassa Yunnanin maakunnassa kasvaa myös jonkin verran catimor-arabicaa, mutta tuotanto on vahvasti kansainvälisten kahvijättien hallussa. Kiinan tuotantomäärät ovat suuri kysymysmerkki, sillä maa ei kuulu kansainvälisiin kahvijärjestöihin. Kasvava tuotanto tyydyttää lähtökohtaisesti kotimaan kysyntää.

Robustaa kasvaa jonkin verran myös Filippiineillä ja Malesiassa.