Papua-Uusi-Guinea on Oseanian veturi

Papua-Uusi-Guineassa kahvin viljely alkoi selvästi myöhemmin kuin Indonesiassa. Tästä syystä maan kahvi on alueen muihin arabica-kahveihin verrattuna poikkeavaa ja ennemminkin lähempänä väliamerikkalaisia kahveja kuin samalla alueella toimivia kilpailijoita. Papuan kahvit ovat bourbon-pohjaista caturraa ja arushaa tai typica-peräistä blue mountainia. Vaikka papualaisissa bourbon- ja blue mountain -kahveissa on ryhdikkyyttä ja makeutta, ne ovat selvästi hapokkaampia kuin indonesialaiset ja intialaiset vanhat typica- ja kent-kahvit. Tunnetuimpia papualaisia kahveja ovat olleet arona, okapa ja sigri.

Australiaa ei tunneta kahvituotannon suurmaana, koska luonnonolot eivät kerta kaikkiaan suosi kahvia suuressa osassa maata. Trooppisessa Queenslandissa kahvia on kuitenkin alettu kasvattaa uudelleen, kun tekniikka on tullut avuksi ja vähempikin työvoima on riittänyt. Queenslandista tuleekin erinomaisia väliamerikkalaistyylisiä kahveja.

Hawaiji konaa pidetään usein Jamaica blue mountainin vertaisena kahvina, eikä ihme. Se tuottaa samantapaisen tasapainoisen, miedon ja hienoaromisen kupillisen, jossa on kuitenkin enemmän mausteisuutta kuin jamaikalaisten ylpeydessä.