Erikoiskahvi on parasta A-luokkaa

Erikoiskahvi on kahvialalla erityisen hyvä kahvi. Erikoiskahvi-termiä ei pidä sekoittaa kahvijuomiin eikä varsinkaan espressojuomiin, kuten cafe latte tai cappuccino.

Erikoiskahvit ovat pieni osa maailman kahvintuotannosta. Ne ovat kahveja, jotka ylittävät ominaisuuksillaan SCA:n (Speciality Coffee Association) pisteytyksellä yli 80 pistettä. Kahvialalla on sovittu, kuinka kahvit arvioidaan ja kokeneet maistajat pystyvät pisteyttämään toisistaan tietämättä kahvit maun ja aromien mukaan tietyille pistetasoille. Pisteytys on  hyvin luotettava. Korkea pisteytyksen saaneet kahvit ovat hyvän makuisia ja puhtaita. Huonomissa kahveissa on epäpuhtauksia ja maku on epämiellyttävä tai lattea.

Caffi on kahvipaahtimo, jonka missio lähtee hyvien erikoiskahvien tarjoamisesta mahdollisimman monen ulottuville. Olemme erikoistuneet erikoiskahvien paahtamiseen. Caffilla myynnissä olevat kahvit ylittävät yleensä vähintään 85 pistettä SCA:n asteikolla.

Pisteytys muodostuu kahvin eri ominaisuuksien mukaan. Kahveja maistellaan sokkona ja kokeneet maistajat pystyvät pisteyttämään kahvit hyvin tarkasti sovitun kriteeristön pohjalta. Maailman kahvituotannosta vain häviävän pieni osa yltää erikoiskahvien ryhmään. Pisteytys: 90-100 pistettä – poikkeuksellinen, 85-89,99 pistettä erinomainen, 80-84,99 pistettä oikein hyvä. Kahvit alle 80 pistettä eivät ole erikoiskahveja. Tähän ryhmään kuuluu yli 98 prosenttia maailman kahveista. Caffin kahvit kuluvat yleensä joko poikeuksellisiin tai erinomaisiin kahveihin eli ylittävät 85 pistettä.