Bourbonien El Salvador

El Salvadorissa kahvit luokitellaan väliamerikkalaiseen tyyliin niiden kasvukorkeuden mukaan. Parhaat kahvit kasvavat keskikokoisilla tiloilla, jotka ovat voimakkaasti yrittäjävetoisia ja joissa osaaminen ja intohimo näkyvät kaikessa tekemisessä. Kahvien kerääminen ja käsittely on motivoituneiden ihmisten käsissä. Tämä tuottaa tulosta.

El Salvadorissa red bourbon -lajike edustaa noin 60 prosenttia tuotannosta. El salvadorilaiset bourbon-kahvit ovat luonteeltaan keskitäyteläisiä sekä puhtaan raikkaita. Lisäksi ne antavat kupilliseen usein ainutlaatuisen ja voimakkaan makean kermaisen tai karamellisen jälkimaun. Pacamara tuottaa usein hiukan bourbonia tuhdimman suutuntuman, mutta samalla siitä löytyy parhaimmillaan enemmän trooppisen hedelmän makuja ja jopa sitrusmaisia tai greippimäisiä jälkivivahteita.

Lähtökohtaisesti elsalvadorilaiset bourbon-kahvit ovat erinomaisia. Maassa on myös jonkin verran suurempia kahvitiloja, joissa viljely on tehokkaampaa eikä niillä usein käytetyn pacas-lajikkeen maku yllä aivan vaativimman maistelijan vaatimustasolle.