CAFFIELÄMÄÄ
Toti on gourmet-plörö
![](https://caffi.fi/wp-content/uploads/2020/08/Kahvijuomat__MG_5431-533x800.jpg)
Ranskasta on lähtöisin myös kahvitoti, joka on hieman plöröä ja correttoa työläämpi alkoholijuoma. Totin perustana on calvados, jota lämmitellään varovasti miedolla lämmöllä. Calvadokseen lisätään runsaalla sokerilla makeutettua vahvaa tummapaahtoista kahvia – tupla-annos calvadokseen verrattuna. Sitten sekoitetaan voimakkaasti ja lisätään sekaan hiukan kermaa, kun kahvi vielä pyörii sekoittamisen jäljiltä. Calvadoksen voi osittain korvata konjakilla.
Ohje:
- Keitä 150 millilitraa kahvia ja lisää siihen 2–3 teelusikallista sokeria.
- Lämmitä 80 millilitraa calvadosta varovaisesti.
- Kaada lämmin calvados 250 millilitran totilasiin.
- Lisää totilasiin makeutettu kahvi ja sekoita voimakkaasti.
- Kun juoma vielä sekoituksen voimasta pyörii, kaada joukkoon ruokalusikallinen kuohukermaa. Mutta älä enää sekoita.