CAFFIELÄMÄÄ
Karibian kahvi naittaa kaakaon ja kahvin
Karibian kahvi on lattekahvi kaakaolla. Juoman voi tehdä esimerkiksi normaaliin kolmen desilitran lattemukiin. Karibialaisessa toimii erityisen hyvin makea brasialaispohjainen kahvi vaalealla espressopaahdolla. Suklainen kahvi tukee hienosti kaakaota. Kaakao voi olla 100-prosenttista tai jauhetta, johon on lisätty valmiiksi sokeria.
Karibialaisen valmistus aloitetaan pudottamalla ruokalusikallinen kaakaota mukiin. Sen päälle lisätään tuplaespresso ja puolet vaahdotetusta maidosta. Sekoitetaan hyvin. Päälle ripotellaan kaakaojauhetta, minkä jälkeen kaadetaan loppu maito ja viimeistellään latte art -kuviolla.
Ohje:
- Lämmitä pitkä 300 millilitran muki valmiiksi.
- Lisää 1–2 ruokalusikallista hyvälaatuista valmista kaakaojuomajauhetta. Tai mahdollisesti 100-prosenttista kaakaojauhetta 1 lusikallinen ja ruokosokeria 1 lusikallinen.
- Uuta tuplaespresso kaakaon päälle tai keitä mutteripannulla 100 millilitraa kahvia ja kaada se kaakaon päälle ja sekoita.
- Lämmitä maitoa 200 millilitraa ja sekoita puolet ensin juomaan. Ripittele kaakaojouhetta päälle.
- Kaada loppumaito ja tee samalla latte art -kuvio juomaan.