Cappuccino on aitoa Italiaa

Italialaiset juovat cappuccinoa aamuisin, mutta muualla maailmassa cappuccino on kahviloiden perusjuomaa kellonajasta riippumatta.

Cappuccino valmistetaan espressosta kaatamalla kuppiin kahvin lisäksi yhtä paljon höyrytettyä noin 60 asteista maitoa ja maitovaahtoa. Käytännössä juomassa on siis yksi osa espressoa, yksi osa maitoa ja yksi osa vaahtoa. Vaahdon paksuus on noin sentti ja sen ympärille pitäisi saada espresson cremasta muodostunut rinkula. Tämä on perinteinen italialainen cappuccino. Nykyisin tapana on myös tehdä cappuccino ohuemmalla tasaisella vaahdolla (kuten vaahto caffe lattessa) ja tehdä kuppiin latte art -kuvioita.

Vaahdon voi koristella monella tavalla joko tekemällä vaahdosta kuvioita tai käyttämällä esimerkiksi kanelia tai kaakaota. Silloin kyseessä ei kuitenkaan ole aito ja oikea cappuccino.

Cappuccino tarjoillaan aina 150–180 millilitran kupista. Cappuccino-kuppi on paksureunainen ja pohjaltaan pyöreä. Nykyisin se voi olla myös ilman korvaa ja muotoilultaan modernimpi.

Ohje:

  1. Valmista espresso ja kaada se kuppiin.
  2. Vaahdota maito
  3. Kaada maitovaahto kahvin päälle joko suoraan jättäen vaahto paksuksi tai tekemällä loppuun latte art -kuvion.