Caffi Red Bourbon tulee El Salvadorista Finca Atzumpan tilalta. Kahvi kasvaa El Salvadorin länsiosissa läheltä Guatemalan rajaa Apanecan Ahuachapan alueella 1500 metrin korkeudessa.
Kahvissa on karamellista makeutta ja pähkinän sekä suklaan vivahteita. Tarkka maistelija voi löytää kypsän hedelmäisen jälkimaun takaa myös hienoja yrttisiä vivahteita. Suutuntuma on silkkinen.
Caffin paahto pestylle Atzumpan bourbonille on vaalea keskipaahto. Se on tälle kahville omintakeista karamellisuutta ja pähkinän tuntua tukeva paahto, mutta samalla kahville haetaan Caffin paahdossa myös puhdasta tasapainoista jälkimakua ja eheän vahvaa suutuntumaa.
Atzumpan sato kerätään helmikuussa ja pesty Red Bourbon on kuivattu auringossa pedeillä ja käsitelty sen jälkeen paikallisella Germanian pienellä pesuasemalla. Vanha Red Bourbon -lajike tekee talvella tumman punaisen marjan, jonka sisältä löytyvä pienehkö papu tuottaa poikkeuksellisen hyvän kahvin osaavan käsittelyn, paahdon ja uuton tuloksena.
Atzumpa on palkittu tila ja se on kerännyt useita Cup of Excellence -voittoja.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: El SALVADOR
Alue: APANECA
Tila: FINCA ATZUMPA
Viljelijä: ANDRES ACOSTA
KAHVITIEDOT:
Lajike: RED BOURBON
Käsittelytapa: WASHED
Sato: 2025
Kasvukorkeus: 1400 M
Paahto: VAALEA KESKIPAAHTO
Maku: KARAMELLINEN MAKEUS, SUKLAA, PÄHKINÄ, YRTTI, SILKKINEN TUNTUMA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, KÄSIUUTOT, ESPRESSO
Miika (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Vilma (varmistettu kirjoittaja) –
Pauliina R. (varmistettu kirjoittaja) –
Maku on aika kirkas ja hedelmäinen. Cold brewna maistuu mielestäni aika hyvältä mutta ihan perus kuumana kahvina menee hyvin myös esim Alpro almond maidon kanssa.
Ville (varmistettu kirjoittaja) –
Jonna (varmistettu kirjoittaja) –
Ihanan pehmeä ja hedelmäinen kahvi.
Mikael (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvin maukas, pyöreä ja tasapainoinen.
Kari H. (varmistettu kirjoittaja) –