Luomu ja reilu joulukahvi Hossa on mukavan pehmeä ja makea kahvi. Joulukahvi Hossa on kolumbialaisten pienviljelijöiden viljelemä luomukahvi Narinon alueelta.
Paahdamme sen keskipaahtoiseksi jolloin kahvin ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Joulukahvi Hossa on täyteläinen ja pehmeä kahvi, jonka pitkässä jälkimaussa on mehumainen suutuntuma ja hunajaista makeutta sekä hedelmäistä raikkautta. Mainio tvisti joulupöytään.
Kahvia viljellään Narinossa Länsi-Kolumbiassa 1900-2000 metri korkeudessa luontoa kunnioittaen. Osuuskunnan viljelijät suojelevat ympäristönsä metsiä ja vesivaroja niin, että kahvinviljely ei rasita liikaa ekosysteemiä. Muutoinkin kahvin prosessointi ja käsittely on suunniteltu niin, että se tukee parhaalla mahdollisella tavalla paikallista yhteisöä.
Kahvi pestään ja se fermentoidaan tiloilla noin 24 tunniin ajan säiliöissä. Sen jälkeen kahvia kuivataan 14-20 päivää pöydillä, jotka ovat kasvihuoneiden sisällä. Näin päivittäiset sateet eivät häiritse kuivumisprosessia.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: KOLUMBIA, NARINO
Osuuskunta: LA JACOBA
KAHVITIEDOT:
Käsittelytapa: WASHED
Sertifiointi: ORGANIC
Sato: 2023
Lajike: CATURRA, COLUMBIA JA CASTILLO
Kasvukorkeus: 1950M
Paahto: KESKIPAAHTO
Maku: TASAPAINOINEN JA PEHMEÄ, TUMMA SUKLAA, TROOPPINEN HEDELMÄ, MANTELINEN, MEHUMAINEN
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, ESPRESSO, PAVUISTA JAUHAVAT KAHVIKONEET