Caffin Red Honey Costa Rica on Sonoran tilan erikoisesti käsitelyä kahvia kehittyneenä keskipaahtona. Raakakahvi tulee tilalta Central Valleyn alueelta noin 1300 metrin korkeudelta. Se on yhdeltä tilalta kerättävien punaisen bourbonin, catuain, geishan sekä villa lobos ja villa sarchi -lajikkeiden sekoitus, joka on käsitelty kahdella tavalla. Puolet kahvista käy läpi perinteisen natural-käsittelyn eli kahvimarja kuivataan hedelmä lihoineen ja tämän jälkeen hedelmäliha poistetaan mekaanisesti. Puolet kahvista käy vastaavasti läpi pulped natural -käsittelyn, jossa tosin myös hedelmälihaa on jätetty runsaasti fermentoinnin ajaksi papuun. Tällöin puhutaan honey process -käsittelystä.
Nämä erät yhdistämällä tulee tulokseksi hieno kahvi, joka tarjoaa kuivatun hedelmän vahvan makeuden ja samalla puhtaan sekä rikkaan jälkimaun, jossa on kaakaon ja kirsikan vivahteita. Caffin paahto Red Honeylle on keskipaahto, joka korostaa makeaan hedelmäisyyttä ja nostaa vienosti esiin kahvissa lymyävän kaakaomaisuuden.
Kahvi on erinomainen suodatinkeittimessä, mutta taitava barista loihtii tästä myös erinomaisia espressokokemuksia.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: COSTA RICA
Alue: CENTRAL VALLEY
Viljelijä: Diego Guardia
Tila: HACIENDA SONORA
KAHVITIEDOT:
Lajike: RED BOURBON, RED CATUAI, GEISHA, VILLA LOBOS, VILLA SARCHI
Käsittelytapa: HONEY PROCESS, NATURAL
Sato: 2023
Kasvukorkeus: 1300 M
Paahto: KESKIPAAHTO
Maku: MAKEA, KUIVATTU HEDELMÄ, KAAKAO
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, KÄSIUUTOT, ESPRESSO