Caffi Red Bourbon tulee El Salvadorista La Joyan tilalta. Finca La Joyan kahvi kasvaa El Salvadorin länsiosissa läheltä Guatemalan rajaa Apanecan Ahuachapan alueella 1300 metrin korkeudessa.
Kahvissa on karamellista makeutta ja pähkinän sekä suklaan vivahteita. Tarkka maistelija voi löytää kypsän hedelmäisen jälkimaun takaa myös hienoja yrttisiä vivahteita. Suutuntuma on silkkinen.
Caffin paahto pestylle Joyalle on vaalea keskipaahto. Se on tälle kahville omintakeista karamellisuutta ja pähkinän tuntua tukeva paahto, mutta samalla kahville haetaan Caffin paahdossa myös puhdasta tasapainoista jälkimakua ja eheän vahvaa suutuntumaa.
La Joyan kahvi on Rainforest-sertifioitu. Kahvi kasvaa 47 hehtaarin pienellä tilallasuojapiden varjossa sopusoinnussa muun ympäröivän luonon kanssa.
La Joyan sato kerätään tammikuussa ja pesty Red Bourbon on kuivattu auringossa pedeillä ja käsitelty sen jälkeen paikallisella pesuasemalla. Vanha Red Bourbon -lajike tekee talvella tumman punaisen marjan, jonka sisältä löytyvä pienehkö papu tuottaa poikkeuksellisen hyvän kahvin osaavan käsittelyn, paahdon ja uuton tuloksena.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: El SALVADOR
Alue: APANECA
Tila: FINCA LA JOYA
KAHVITIEDOT:
Lajike: RED BOURBON
Käsittelytapa: WASHED
Sato: 2023
Kasvukorkeus: 1300 M
Paahto: VAALEA KESKIPAAHTO
Maku: KARAMELLINEN MAKEUS, SUKLAA, PÄHKINÄ, YRTTI, SILKKINEN TUNTUMA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, KÄSIUUTOT, ESPRESSO
Miika (varmistettu kirjoittaja) –
Pauliina R. (varmistettu kirjoittaja) –
Maku on aika kirkas ja hedelmäinen. Cold brewna maistuu mielestäni aika hyvältä mutta ihan perus kuumana kahvina menee hyvin myös esim Alpro almond maidon kanssa.