Kuubalaiset kahvit ovat mauiltaan karibialaiseen tyyliin pehmeitä. Maassa ei ole paljon korkeita vuoristoseutuja ja siksi muihin karibialaisiin kahveihin verrattuna hapokkuutta on maltillisesti. Kuubalaisessa kahvissa on usein maanläheinen maku ja sikarisia tai tupakkaisia sekä mausteisia vivahteita. Kahvi tulee maan itäisestä päästä Sierra Maestran vuorilta Turquinon huipun läheltä. Kasvualue on tarkemmin Sierra Maestran vuorijonon länsipäässä. Sierra Maestra toimii mainiosti sekä suodattimessa että espressokoneessa. Caffin paahto on tumma keskipaahto niin, että kahvi asettuu kuitenkin sikaristen ominaisuuksiensa kera selvästi tummien paahtojen ryhmään.
Hyvä jälkiruokakahvi, joka ei hapokkuudella mässäile. Pikemminkin juuri päinvastoin tuhtia sikarisuutta, piipputupakkaa sekä savuista jälkimakua ja ehkä vähän mantelista makeaa sivumakua löytyy. Tuntuma on painava ja tuhti. Suomalaistyyppisen maitokahvin juojalle hyvä vaihtoehto. Käy vahvan ja tummapaahtoisen kahvin ystävälle vaikka paahto jääkin teknisesti keskipaahdon puolelle.
Turquinosta uutellaan myös miellyttävän makeita espressoja. Makea shotti työntää cappuccinossa maitosuklaan vivahdetta vahvasti kielelle ja espressojuoma on mukavan eheä ja tasapainoinen.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: CUBA
Alue: SIERRA MAESTRA
Viljelijä: USEILTA TILOILTA
KAHVITIEDOT:
Lajike: TYPICA
Käsittelytapa: WASHED
Sato: 2021-22
Kasvukorkeus: 600 – 1000 METRIÄ
Paahto: TUMMA KESKIPAAHTO
Maku: SIKARINEN, MAANLÄHEINEN, PAINAVA TUNTUMA, PÄHKINÄISIÄ JA MAUSTEISIA VIVAHTEITA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, ESPRESSO, JAUHAVAT KAHVIKONEET
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.