Caffin Kolumbia tulee Tyynen meren puolelta Buesacon alueelta El Naranjalin kylän läheisyydestä. El Naranjal on mielenkiintoinen natural-käsitelty kahvi, joka on kerätty viideltä pieneltä perhetilalta ja näiden tilojen samankaltaisilta pieniltä alle hehtaarin kokoisilta viljelypalstoilta yhdeksi natural-eräksi.
El Naranjalissa caturra- ja castillo-pensaat kasvavat pienillä palstoilla, jotka sijaisevat hyvin korkealla 1800 – 2000 metrin korkeudessa banaani-, sitruuna- ja avocadopuiden lomassa.
Natural-käsittely on tehty kokeellisella tavalla kuivafermentoimalla papuja ensin ilmatiiviissä tankissa polyetyleenillä 12 tunnin jaksoissa seitsemän päivää. Tämän jälkeen pavut kuivataan kolme viikkoa kestävässä prosessissa ensin mekaanisissa kuivureilla ja lopuksi auringossa.
Caffin paahto El Naranjal Naturalille on vaalea, mutta hyvin kehittynyt. Se on hedelmäisyyttä ja hapokkuutta tukeva vaalea paahto, mutta silti kahville haetaan myös kehittynyttä makeutta ja tasapainoa. Paahdossa korostetaan marjaisan hapokkuuden sekä makean mehumaisuuden tasapainoa.
Kupilliseen tulee voimakas kivihedelmäisyys ja anismainen makeus. Jälkimaussa on sitruksen vivahteita.
ALKUPERÄTIEDOT
Maa: KOLUMBIA
Alue: NARINO, BUESACO
Viljelijä: Cooperativa Cafes de Especiales de Narino (CCEN)
Tila: USEITA PIENTILOJA
KAHVITIEDOT:
Lajike: CASTILLO, CATURRA
Käsittelytapa: NATURAL
Sato: 2022
Kasvukorkeus: 1800-2000 M
Paahto: VAALEA KESKIPAAHTO
Maku: TASAPAINOINEN, KYPSÄ TROOPPINEN HEDELMÄ, ANIS, SITRUS, SILKKINEN TUNTUMA
Valmistusmenetelmät: SUODATINKAHVI, KÄSIUUTOT, ESPRESSO
Marko (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
👍
Esko L. (varmistettu kirjoittaja) –
Ei minun makuuni
Miika (varmistettu kirjoittaja) –
Niko Riikonen (varmistettu kirjoittaja) –
Kivaa vaihtelua täyteläisempää kahveihin.
Anna-Kaisa R. (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvän makuinen kahvi
Juha-Matti H. (varmistettu kirjoittaja) –
Hieno kahvi joka on hivenen liian makea minuun makuuni.