Perkolaattori vaatii puolikarkean jauhatuksen

Perkolaattori oli ensimmäinen nykyaikainen kahvinkeitin. Aluksi perkolaattorit toimivat liedellä, mutta nykyisin ne ovat sähkökäyttöisiä. Perkolaattori suodattaa erittäin hyvää kahvia ja siinä käytetään puolikarkeaa jauhatusta.

Perkolaattorin heikkous on se, että uutettu kahvi palautuu samaan tilaan alkuperäisen veden kanssa. Siksi uutto ei ole täydellisesti hallittavissa. Erityisesti pitää varoa, ettei uutto ala toiseen kertaan. Mutta silloin kun tämä vaara väistetään, tuhdit ja täyteläiset ominaisuudet korostuvat ja kahviin tulee hyvä tuntuma.

Monissa uudenaikaisissa perkolaattoreissa on automaattinen katkaisin, joka naksahtaa kun kahvi on valmista. Tällöin baristalle jää tehtäväksi säätää kahvin jauhatus ja veden sekä kahvin annostus oikeaksi.

Perkolaattori vaatii tarkkuutta

LAADUT: Brasilian Yellow Bourbon, Papua-Uusi-Guinea, Black Bourbon

JAUHATUS: Puolikarkea (koko 700–800 µm, eli helposti silmällä nähtävää)

UUTON AIKA: Yli 4–6 minuuttia

  1. Kaada perkolaattoriin raikasta vettä. Älä kuitenkaan niin paljon, että kiehuessaan vesi koskettaisi suodatinosaa.
  2. Täytä suodatinosa puolikarkeaksi jauhetulla kahvilla ja aseta suodatinosa ja kansi paikalleen. Varmista, että suodatus tapahtuu vain kerran.
  3. Kaada valmis kahvi perkolaattorista termokseen tai tarjoile heti.